utorak, 19. studenoga 2013.





Ravioli s gljivama i krumpirom



Sastojci

ravioli
50 dag
glatkog brašna
1,5 dl
mlijeka
2
jaja
1
žličica soli
nadjev
30 dag
miješanih gljiva ( vrganji , bukovače , lisičarke , šampinjoni )
30 dag
kuhanog krumpira
1
sjeckani luk
4 dag
maslaca

maslinovo ulje

Vegeta , sol , papar
umak
0,5 l
kiselog domaćeg vrhnja/milerama
15 dag
pancete , buđole
5 dag
brie sira
10 dag
mozarelle

sol

vlasac

Priprema

  1. Brašno stavimo na dasku , napravimo rupicu , u nju stavimo jaja , sol , miješamo žlicom , dodajemo mlijeko i umijesimo glatko tijesto . Treba li , dodamo još mlijeka.
  2. Tijesto nek odmara pola sata.
  3. Izvaljamo tijesto i okruglim rezačem promjera 8 cm režemo raviole .
  4. Na luku dinstamo gljive , dodamo sol , vegetu , papar.
  5. kuhani krumpir izmiksamo , štapnim mikserom izmiksamo i gljive , ali ne presitno u kašu , dodamo ih krumpiru , stavimo i maslac i miješamo da se poveže . ohladimo i punimo raviole.
  6. Na svaki raviol stavimo grudicu nadjeva , pokrijemo drugim krugom tijesta ,rubove pritisnemo prstima i savijamo prema unutra .
  7. Kuhamo ih u puno slane vode u koju smo dodali koju kap maslinovog ulja.
  8. Za umak ispržimo pancetu i buđolu , dodamo vrhnje , sireve i osolim , malo prokuhamo i prelijemo raviole. pospemo sitno sjeckanim vlascem.


Nema komentara:

Objavi komentar