Ravioli s gljivama i krumpirom
Sastojci
ravioli
|
|
50 dag
|
glatkog brašna
|
1,5 dl
|
mlijeka
|
2
|
jaja
|
1
|
žličica soli
|
nadjev
|
|
30 dag
|
miješanih gljiva ( vrganji , bukovače , lisičarke ,
šampinjoni )
|
30 dag
|
kuhanog krumpira
|
1
|
sjeckani luk
|
4 dag
|
maslaca
|
maslinovo ulje
|
|
Vegeta , sol , papar
|
|
umak
|
|
0,5 l
|
kiselog domaćeg vrhnja/milerama
|
15 dag
|
pancete , buđole
|
5 dag
|
brie sira
|
10 dag
|
mozarelle
|
sol
|
|
vlasac
|
Priprema
- Brašno stavimo na dasku , napravimo rupicu , u nju stavimo jaja , sol , miješamo žlicom , dodajemo mlijeko i umijesimo glatko tijesto . Treba li , dodamo još mlijeka.
- Tijesto nek odmara pola sata.
- Izvaljamo tijesto i okruglim rezačem promjera 8 cm režemo raviole .
- Na luku dinstamo gljive , dodamo sol , vegetu , papar.
- kuhani krumpir izmiksamo , štapnim mikserom izmiksamo i gljive , ali ne presitno u kašu , dodamo ih krumpiru , stavimo i maslac i miješamo da se poveže . ohladimo i punimo raviole.
- Na svaki raviol stavimo grudicu nadjeva , pokrijemo drugim krugom tijesta ,rubove pritisnemo prstima i savijamo prema unutra .
- Kuhamo ih u puno slane vode u koju smo dodali koju kap maslinovog ulja.
- Za umak ispržimo pancetu i buđolu , dodamo vrhnje , sireve i osolim , malo prokuhamo i prelijemo raviole. pospemo sitno sjeckanim vlascem.
Nema komentara:
Objavi komentar