utorak, 19. studenoga 2013.

Pera






Sastojci

tijesto
50 dag
glatkog brašna
1
kocka svježeg kvasca
4 dl
mlijeka
2
čajne žličice soli

par žlica ulja
1-2
žlice šećera
2 žlice
glatkog brašna
nadjev
80 dag
svježeg kravljeg sira ( 1 veći s placa)
4
jaja

nekoliko žlica vrhnja
300 gr
kiselog vrhnja

sol
4-5
žlica griza

Priprema

  1. Napravite kvas od 1 dl toplog mlijeka , 1-2 žlice šećera , 2 žlice glatkog brašna i ostavite na toplom da se digne.
  2. Posolite brašno , dodajte mu 3 dl mlijeka , par žlica ulja i dignuti kvas. Umijesite glatko tijesto.
  3. Ostavite na toplom ( stavim na vrata od pećnice u uključim ju na 100 ) da naraste.
  4. Za nadjev izmiješajte sir , 2 jaja ,griz , par žlica vrhnja( ako je sir s placa ne morate) , posolite.
  5. Razvaljajte tijesto u krug , namažite okrugli lim i stavite tijesto u njega tako da krajevi tijesta vise preko ruba.Nafilajte sirom.Prelijte s 300 gr vrhnja + 2 jaja + sol po ukusu.Volite li slatko umjesto soli stavite šećer.
  6. Zavrnite rubove prema sredini kolača .
  7. Pecite na 200 , probajte rubove čačkalicom, ona je suha kad je pečeno.Kad je gotova , izvadite i premažite uljem rubove da malo otpusti , volite li jako hrskavu koricu onda nemojte.

1 komentar:

  1. Ja je obožavam !!!!!!!!
    U stvari, to je malo reć........ najbolja pita koju sam pravila i jela je baš ova !!!!!
    Savršenstvo i od tijesta i nadjeva !!!!!!!!!!
    Hvala Tanja !!!!!!

    OdgovoriIzbriši