Sastojci
tijesto
|
|
50 dag
|
glatkog brašna
|
1
|
kocka svježeg kvasca
|
4 dl
|
mlijeka
|
2
|
čajne žličice soli
|
|
par žlica ulja
|
1-2
|
žlice šećera
|
2 žlice
|
glatkog brašna
|
nadjev
|
|
80 dag
|
svježeg kravljeg sira ( 1 veći s placa)
|
4
|
jaja
|
|
nekoliko žlica vrhnja
|
300 gr
|
kiselog vrhnja
|
|
sol
|
4-5
|
žlica griza
|
Priprema
- Napravite kvas od 1 dl toplog mlijeka , 1-2 žlice šećera , 2 žlice glatkog brašna i ostavite na toplom da se digne.
- Posolite brašno , dodajte mu 3 dl mlijeka , par žlica ulja i dignuti kvas. Umijesite glatko tijesto.
- Ostavite na toplom ( stavim na vrata od pećnice u uključim ju na 100 ) da naraste.
- Za nadjev izmiješajte sir , 2 jaja ,griz , par žlica vrhnja( ako je sir s placa ne morate) , posolite.
- Razvaljajte tijesto u krug , namažite okrugli lim i stavite tijesto u njega tako da krajevi tijesta vise preko ruba.Nafilajte sirom.Prelijte s 300 gr vrhnja + 2 jaja + sol po ukusu.Volite li slatko umjesto soli stavite šećer.
- Zavrnite rubove prema sredini kolača .
- Pecite na 200 , probajte rubove čačkalicom, ona je suha kad je pečeno.Kad je gotova , izvadite i premažite uljem rubove da malo otpusti , volite li jako hrskavu koricu onda nemojte.
Ja je obožavam !!!!!!!!
OdgovoriIzbrišiU stvari, to je malo reć........ najbolja pita koju sam pravila i jela je baš ova !!!!!
Savršenstvo i od tijesta i nadjeva !!!!!!!!!!
Hvala Tanja !!!!!!