utorak, 19. studenoga 2013.

Vepar na lovački s domaćim rezancima




Sastojci

rezanci
0,5kg
glatkog brašna
2-2, 5 dl
vode
1
jaje

sol
vepar saft
1kg
mesa vepra
2
veća luka
5
mrkvi
2
peršina ( i korijen i list)

list Vegeta celera

nekoliko kiselih krastavaca

pola žlice senfa

majčina dušica
2
kocke juhe od gljiva

sušenih ili svježih vrganja ( nije obavezno )

komadić domaćeg špeka /pancete

lovorov list ( 2, 3 )

Vegeta Pikant , sol , Vegeta , svježe mljeveni zeleni papar
2l
vode
3 dl
bijelog vina

klinčići , 2 lista lovora , papar u zrnu
4-5
česana češnjaka

Priprema

  1. Dan ranije skuhati marinadu od vode , vina , mrkvi i peršina narezanih na kolutiće , klinčića , papra , lovora , staviti soli po ukusu . Meso preko noći ostaviti u hladnoj marinadi ( pacu ).
  2. Drugi dan izvaditi meso iz marinade , narezati ga na kockice , povrće usitniti u štapnim mikserom ili blenderom.Ostavite koji kolutić mrkvice za ukras …..
  3. Meso dinstati na sitno sjeckanom luku i špeku , dodati usitnjeno povrće , dolijevati marinadom po potrebi.
  4. U saft staviti, 2 kocke juhe od gljiva , sušene ili svježe vrganje ( imate li ), lovorov list , zeleni papar , istisnuti češnjak , list Vegeta celera, majčinu dušicu i sjeckane kisele krastavce.
  5. pred kraj dodati senf i provjeriti okus….. Nije potrebno zgušnjavati brašnom jer je saft zbog usitnjenog povrće sam po sebi gust.
  6. Dok se saft kuha zamijesiti rezance od brašna , soli , jajeta i vode . Tijesto treba biti takvo da se ne lijepi za radnu površinu kad je gotovo . Razvaljati ga tanko i praviti pruge nožem . Dobijene rezance pobrašniti , promiješati rukama i rasprostrti po dasci da se još malo prosuše . Kuhati u dosta osoljene vode .

Nema komentara:

Objavi komentar