utorak, 19. studenoga 2013.



Teletina u kaputu




Sastojci

1
teleći but
2
mrkve
1
veći korijen peršina
10 dag
celera
1
žličica majčine dušice
1
svježa crvena paprika
3 dl
vode

sol , vegeta

limunova kora narezana na krupnije komade
1
luk
kaput
250 g
sredine kruha ( bijelei , kukuruzni ) od dan prije
0,5 dl
bijeloga vina
2
jaja
1
žlica sjeckanog češnjaka
1
žlica mediteranskih začina
1
žlica sjeckanog peršina

Priprema

  1. Dan prije nasoliti , povegetiti teletinu.
  2. Meso prekriti žlicom majčine dušice. Dodati korijenasto povrće narezano na krupnije štapiće i prepolovljenu papriku i luk i limunovu koru .
  3. Podliti vodom i peći dok meso ne omekani i dobije lijepu boju.
  4. Za kaput usitniti kruh , dodati vino , vegetu , začine , peršin i jaja , miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa kojom premažemo teleći but . Meso premjestimo u drugi protvan na pek papir.
  5. Zapeći u pećnici dok ne dobije lijepu zlatnu koricu .......
  6. Povrće i tekućinu od pečenja izmiksamo u jednoličan umak koji poslužimo uz pečenje . Ali i ne moramo , možemo jednostavno meso narezati na šnite i preliti ga sokom od pečenja , a povrće poslužiti uz meso …..


Nema komentara:

Objavi komentar