Teletina u kaputu
Sastojci
1
|
teleći but
|
2
|
mrkve
|
1
|
veći korijen peršina
|
10 dag
|
celera
|
1
|
žličica majčine dušice
|
1
|
svježa crvena paprika
|
3 dl
|
vode
|
|
sol , vegeta
|
|
limunova kora narezana na krupnije komade
|
1
|
luk
|
kaput
|
|
250 g
|
sredine kruha ( bijelei , kukuruzni ) od dan prije
|
0,5 dl
|
bijeloga vina
|
2
|
jaja
|
1
|
žlica sjeckanog češnjaka
|
1
|
žlica mediteranskih začina
|
1
|
žlica sjeckanog peršina
|
Priprema
- Dan prije nasoliti , povegetiti teletinu.
- Meso prekriti žlicom majčine dušice. Dodati korijenasto povrće narezano na krupnije štapiće i prepolovljenu papriku i luk i limunovu koru .
- Podliti vodom i peći dok meso ne omekani i dobije lijepu boju.
- Za kaput usitniti kruh , dodati vino , vegetu , začine , peršin i jaja , miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa kojom premažemo teleći but . Meso premjestimo u drugi protvan na pek papir.
- Zapeći u pećnici dok ne dobije lijepu zlatnu koricu .......
- Povrće i tekućinu od pečenja izmiksamo u jednoličan umak koji poslužimo uz pečenje . Ali i ne moramo , možemo jednostavno meso narezati na šnite i preliti ga sokom od pečenja , a povrće poslužiti uz meso …..
Nema komentara:
Objavi komentar